Yhdistyksen historiaa

Päivitetty: 10.12.2018

Yhdistyksen historiaa

Kemijärven työväenjärjestöt ry on perustettu vuonna 1947.

Sen kotipaikka on Kemijärvi. Alun perin yhdistyksen jäsenjärjestöjä olivat SKP:n, SKDL:n, SNDL:n, SDNL:n ja SDPL:n paikalliset osastot. Enimmillään osastoja oli kymmeniä ja jäseniä osastoissa oli yli kaksi tuhatta. Tänä päivänä Kemijärven työväenjärjestöt ry:n jäsenjärjestöjä ovat Kemijärven Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö ry, Kemijärven Eläkeläiset ry ja Kemijärven Työväen viihdeorkesteri ry.

Työväentalo eli "Tökäri"

Kokoontumispaikkana yhdistyksellä on ollut alusta alkaen Kemijärven työväentalo Särkilammentiellä. Sen suunnitteli alunperin Eino Turunen ja se rakennettiin vuonna 1946 toisen maailmansodan jäljiltä saksalaisilta Ketolan lentokentän maastoon jääneistä parakeista.

Kemijärven työväentaloa on saneerattu useita kertoja. Vuonna 1960 rakennettiin taloon keskuslämmitys, vesi ja viemäri sekä WC-tilat.

Vuonna 1978 talon vanha ravintola purettiin ja sen tilalle rakennettiin yläkertaan uusi ravintola, kokoushuone, suihkutilat ja toimistohuoneita. Alakertaan rakennettiin voimailusali ja saunatilat. Myöhemmin voimailusalin tiloihin on rakennettu kaksi harjoitushuonetta bändeille.

Vuonna 1982 työväentalon saliin on tehty lämpöremontti. Vuonna 2015 rakennettiin ravintolan ja salitilojen väliin suljettava väliseinä, jolla talon lämmitystarvetta on voitu vähentää.

Vuonna 2017 saatiin avustusta remonttiin, jossa talosta rakennetaan esteetön ja sen lämpötaloutta parannetaan. Työväentalo on nykyisin kaukolämmössä.

Kemijärven työväentalon huoneistoala on 870 ja tontin pinta-ala 4740 neliömetriä.

Perävaaran huvikeskus

Vuonna 1967 alettiin rakentaa Pahkakummuntien varteen Perävaaraan rakennusmestari Olavi Nurmen suunnittelemaa uutta tanssipaikkaa Perävaaran Huvikeskusta.Se valmistui seuraavana vuonna 1968. Rakennus on 6 hehtaarin tontilla ja sen kerrosala on 900 neliömetriä.

Vuonna 1974 Huvikeskus oli Salcomp Oy:llä vuokralla ennen kuin yhtiön varsinaiset tuotantotilat Heralammelle valmistuivat.

Vuonna 2016 tehtiin Perävaaran Huvikeskuksesta esteetön, kaunista jokimaisemaa avattiin, parkkipaikkoja tasoitettiin ja asennettiin lämmin vesi WC-tiloihin.

Perävaaran Huvikeskuksessa on järjestetty kesäisin tansseja parhaimmillaan kymmeniä kertoja ja vähimmillään muutaman kerran kesässä.

Vuonna 2016 järjestettiin 9 tanssit, joissa myytiin yhteensä 1580 pääsylippua.

Tarkoitus

Vuonna 1975 viimeksi vahvistetuissa yhdistyksen säännöissä sanotaan yhdistyksen tarkoituksena olevan toimia yhdyssiteenä Kemijärven kaupungin alueella toimivien sivistystyö-, urheilu- ja muiden yleishyödyllisten aatteellisten rekisteröityjen yhdistysten välillä edistäen näiden toiminnallisuutta, kohottaa niiden aatteellista tasoa ja edistää niiden tarkoituksena olevien kansansivistys-, kulttuuri-, urheilu- ja muita yleishyödyllisiä pyrkimyksiä.


Ota yhteyttä

Lähetä viesti tästä. Jätä yhteystietojasi, jos haluat että otamme yhteyttä.

Lihavoidut kohdat pakollisia!